Hoe word je een instrument voor hulp?


Osho verwoordt dit mooi in "Returning to the Source".

"There are two types of creators in the world : one type of creator works with objects - a painter, a carpenter, ... they work with objects, they create things. The other type of creator, the mystic, creates himself. He doesn't work with objects, he works with the subject; he works on himself, his own being ... he makes himself into a masterpeace. Everyone of us is carrying a masterpiece hidden in us, but most of the time we are standing in the way. Just move aside, then the masterpiece will be revealed. Everyone is a masterpiece, because God never gives birth to anything less than that. Everyone carries that masterpiece hidden for many lives, not knowing who they are and just trying to become someone. Drop the idea of becoming someone, because you already are a masterpiece. You cannot be improved. You have only to come to it, to know it, to realize it. God himself has created you, you cannot be improved." Instrument voor hulp Als coach, therapeut, healer, ... is je 'zijn' het instrument waarmee je anderen in hun zoektocht kunt ondersteunen. Hoe meer je bij je eigen natuur komt, hoe meer je anderen daarnaartoe kunt ondersteunen. De valkuil is dat je daarbij heel hard je best gaat doen. Bert Hellinger's "De kunst van het helpen" en het gelijknamige boek van Ram Dass waren daar voor mij alvast twee belangrijke inspiratiebronnen voor. En het werken met opstellingen is daar sowieso een schitterende leerschool voor. Ga uit de weg Een boek die me op dat vlak weer een stap verder bracht, was "The Reconnection. Heal Others, Heal Yourself" van Dr. Eric Pearl. Het boek nodigt je uit om plaats te maken voor dat wat zich wil ontvouwen. Dat klinkt makkelijk, maar ik verschiet ervan hoe vaak ik zelf nog in de weg loop voor dat wat zich zou kunnen ontvouwen. Des te meer ik plaats leer maken, des te mooier en verrassender wat zich ontvouwt. Het boek van Dr. Pearl was op dat vlak weer een duwtje in de rug ... . Let wel, het is geen evident boek ... heel wat van je overtuigingen zullen door elkaar geschud worden. Dus enkel te lezen als je daartoe bereid bent, maar zeker een aanrader voor mensen die systemisch werk doen ! ... en iets in mij zegt, dat een aantal van deze principes wel eens waardevol zouden kunnen zijn voor heel wat leiders ...

#Boekentips

0 keer bekeken

pbailleur@livingsystemscoaching.be

Living Systems Coaching BVBA

BE 0819.355.535

Privacy Policy

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
Logo progression designers.png