Healing dark emotions


Tijdens de lezing die ik onlangs gaf op de dag v/d coach vertelde ik over "the dark night of the soul" en het soort begeleiding die dit vergt. Evenzo vertelde ik dat het zelf doormaken van een transitie misschien wel de rijkste ervaring is die je kunt opdoen voor jezelf en voor het begeleiden van coachees doorheen een gelijkaardig proces. Tijdens die lezing deelden we vervolgens persoonlijke ervaringen en vooral ook de winst die dit opleverde in ons werk en leven.

Ik refereerde al vaker naar boeken die passen binnen dit kader (zie onder), maar wil er toch even twee in de kijker zetten met name: "The Vortex" van Esther & Jerry Hicks

Dit is geen evident boek, meer zelfs het vergt hard werken om erdoor te geraken ... maar het loont de moeite. Esther en Jerry zijn mensen die The Law of Attraction op een bijzondere manier in de wereld zetten. Hun boeken zijn in Europa niet zo bekend als de best-seller "The Secret" (en de verschillende spin-offs ervan) maar hun boeken zijn in mijn beleving veel krachtiger en vooral veel realistischer. De inzichten die ze aanreiken hielpen mij al heel erg in mijn eigen zoektocht maar ook in mijn werk als coach, voelde ik een nieuw deurtje open gaan. Ondertussen is hun werk ook al vertaald in het Nederlands. Voor mensen die iets hebben met persoonlijk leiderschap is dit boek een echte aanrader! "Feeding your Demons" van Tsultrim Allione

Via Voice Dialogue leerde ik op een intense en mooie manier werken met schaduwdelen. Dit verrijkte zowel mijn werk als coach en opsteller maar hielp mij ook bij het omgaan met mijn eigen schaduwdelen. Soms is het ook handig om je coachees een "methode" te kunnen meegeven om zelf verder aan de slag te kunnen. In dit boek beschrijft Tsultrim Allione een schitterende en eenvoudige methode gebaseerd op een eeuwenoude Oosterse traditie. Voor mensen die reeds ervaring hebben met meditatie en visualisatie, is dit een extra aanvulling en verrijking. Mensen die hier nog niet zo veel ervaring mee hebben, zullen hier zeker ook mee aan de slag kunnen, maar misschien zal het in het begin wat minder vlot verlopen. Naast een grondige uitdieping van de methode, staan er ook veel cases uitgeschreven in het boek waardoor je meer inzicht krijgt in schaduwdelen. Ik eindig tenslotte met een schitterend stukje uit "Walking in Zen, Sitting in Zen" van Osho:

"To transform breakdowns into breakthroughs is the whole function of a master. A lot of helpers simply patches you up. That is their function. They are not there to transform you. You need metapsychology, the psychology of the buddhas. It is the greatest adventure in life to go through a breakdown consciously. It is the greatest risk because there is no guarantee that the breakdown will become a breakthrough. It does become, but these things can not be guaranteed. Your chaos is very ancient - for many lives you have been in chaos. It is thick and dense. It is almost a universe in itself. So when you enter into it with your small capacity, of course there is danger. But without facing this danger nobody has ever become integrated, nobody has ever become an individual, indivisible. Zen or meditation is the method which will help you to go through the chaos, through the dark night of the soul, balanced, disciplined, alert. The dawn is not far away, but before you can reach the dawn, the dark night has to be passed through. And as the dawn comes closer, the night will become darker." Nog extra leesvoer:

 • "Appreciative Living" van Jacqueline Kelm

 • "The Joy of Appreciative Living" van Jacqueline Kelm

 • "Dark Nights of the Soul" van Thomas Moore

 • "De grote sprong" van Hans Kortweg & Jaap Voigt

 • "Healing through the Dark Emotions" van Miriam Greenspan

 • "Ask and it is Given" van Esther en Jerry Hicks

 • "Getting into the Vortex" van Esther en Jerry Hicks

 • "Omgaan met je schaduw" van Connie Zweig

 • "Was that really me? How everyday Stress brings out our Hidden Personality" van Naomi Quenk

 • "Verslaafd aan liefde" van Jan Geurtz

 • "Embracing Our Selves" Hal & Sidra Stone

#Boekentips #Spiritualiteit #VoiceDialogue

0 keer bekeken

pbailleur@livingsystemscoaching.be

Living Systems Coaching BVBA

BE 0819.355.535

Privacy Policy

 • Black LinkedIn Icon
 • Black Facebook Icon
 • Black Twitter Icon
 • Black YouTube Icon
Logo progression designers.png