Dans je leven!


Ik kreeg afgelopen week een mooie tekst binnen van Sofie-Anne Heyse. Ze werkt met mindfulness en cranio-sacraal therapie. Haar praktijk is in Kruishoutem. Ik deel de tekst - na overleg met Sofie-Anne - graag met jullie omdat ze heel nauw aansluit bij mijn eigen visie. Meer zelf, via o.a. opstellingen en voice dialogue, leer ik telkens weer hoe "pijn" een soort muze - al dan niet bewust - kan zijn voor persoonlijke ontwikkeling en dit met heel mooi, waardevol en bijzonder werk als gevolg. Dat is voor haar niet anders. Hierna volgt haar tekst:

"Iemand vertelde me onlangs dat ze heel graag een leven zonder zorgen wou. Op het eerste gezicht klinkt dit inderdaad fantastisch ! Wie zou dat niet willen ? Maar voor mij was er onmiddellijk iets dat niet klopte. Als we eerlijk zijn, staan we allemaal in het leven met die stukken waarvan we zo graag zouden hebben dat ze er niet waren of dat ze anders waren. Denk maar aan bepaalde keuzes die we gemaakt hebben, of zaken die gebeurd zijn en die geen ommekeer zullen kennen. Het kan knap lastig zijn. Vooral als we echt beseffen dat we dit een levenlang zullen meedragen.

Naar mijn gevoel bestaat de uitnodiging eruit om als het ware te dansen met dat moeilijk stuk in ons leven. Met "dansen" bedoel ik dat we in de eerste plaats dat stuk "omarmen", ook al vinden we dit niet het leukste voorstel. Eenmaal we het omarmd hebben, is het aan ons om er mee om te gaan, om er met volle aandacht mee te dansen. Dit betekent dat telkens wanneer het enge stuk de kop opsteekt, wij dit kunnen zien als een uitnodiging om in contact te blijven met onszelf, om onze aandacht naar binnen te brengen en nauwkeurig te gaan kijken wat het met ons doet. De kunst is om in contact te blijven met onze "middellijn". Als je danst vanuit je middellijn dan blijf jij de leiding hebben over het verhaal. Je bent helemaal aanwezig in je center en je kan kijken naar wat zich toont zonder te willen dat het anders is. Je kan zien dat het oké is.

Vandaar dat ik je uitnodig om te zien dat er niet alleen een leuke kant van het leven is, maar altijd ook een stuk waar we minder enthousiast over zijn. Dat laatste hoort er nu eenmaal bij. Zolang we het willen doen verdwijnen, maken we alles alleen maar complexer. De uitnodiging bestaat erin te stoppen, te landen en te kijken en te zien dat het oké is zoals het zich toont.

Dans je leven !"

Sofie-Anne

#AppreciativeInquiry #Opstellingen #Rouwen #Spiritualiteit #Systemischwerk #Talent #Transformatie #Waarden

0 keer bekeken

pbailleur@livingsystemscoaching.be

Living Systems Coaching BVBA

BE 0819.355.535

Privacy Policy

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
Logo progression designers.png