Boeken

BookCoverARCHITECT.jpg

ARCHITECT VAN JE ORGANISATIE

Breng het beste in mensen naar boven


'Architect van je organisatie' leert je kijken naar organisaties als Levende Systemen. Mensen staan centraal, geen producten of machines. Bovendien leert het boek je hoe je, als architect van je organisatie, een 'huis' kunt bouwen voor zo'n Levend Systeem. Een huis dat afgestemd is op wat mensen nodig hebben om het beste van zichzelf te kunnen geven afgestemd op de doelen van de organisatie. Het boek is ontstaan uit de praktijk en is dus  onderbouwd met tal van voorbeelden en best practices.

BookCoverTRAUMA.jpg

TRAUMA IN ORGANISATIES

Hoe een brandende onderneming blussen? Trauma in je organisatie herkennen, aanpakken, voorkomen.
 

Als leidinggevende, medewerker of organisatiecoach kom je soms in organisaties terecht waarvan je intuïtief voelt dat er iets niet klopt. Waar beproefde methodes weinig effect hebben. In dat geval is er misschien wel sprake van organisatie-trauma. Dit boek leert je om dit fenomeen op het spoor te komen, aan te pakken en te voorkomen. Dit boek haalt dit lastige thema uit de schaduw.

BookCoverSTUCK.jpg

Dealing with organizational trauma

Na de bekroning van 'Trauma in Organisaties' als Managementboek van het jaar door de Orde voor Organisatie Adviseurs (Nl), was het duidelijk dat het boek een internationale versie verdiende. Philippe werkte enorm hard aan deze Engelstalige en bijgewerkte versie. Het werd een nieuw boek, met nog meer inzichten en nog meer cases.

E-BOOKS

20 dingen.png
Screen Shot 2017-11-20 at 14.56.11.png

20 DINGEN DIE JE WIL WETEN...

Sociale Innovatie en Management Innovatie in België
 

Sociale Innovatie of Management Innovatie staan al een tijdje op de agenda. De wereld is drastisch aan het veranderen, waardoor klassieke top-down organisaties beginnen te sputteren. We hebben nieuwe, meer beweeglijke organisatiemodellen nodig om te kunnen omgaan met die veranderende en steeds complexer wordende wereld.

 

Dit boek is inspiratie en een handige checklist om in de praktijk mee aan de slag te gaan. Het boek is gebaseerd op het pionierswerk van het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen.

 

Hoe meer organisaties deze zoektocht aangaan, hoe sneller de succesfactoren helder zullen worden.

SYSTEEMVERANDERING IN DE ZORG

In de zorgsector is heel wat in beweging. Toen de Persoons-Volgende Financiering werd ingevoerd, noemde minister Jo Vandeurzen het een 'systeemverandering'. Maar wat bedoelde hij daarmee en was dit wel nodig?

Samen met Tilda Duschamps en Hans Hoegaerts maakten we een e-book over deze ingrijpende verandering. Het e-book reikt taal aan om de mensen en de organisaties die geconfronteerd worden door deze systeemverandering op weg te helpen.

Een must read voor iedereen die actief is in de zorgsector en iedereen die interesse heeft in organisatieontwikkeling! 

pbaill[email protected]

Living Systems Coaching BVBA

BE 0819.355.535

Privacy Policy

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
Logo progression designers.png