Opstellingen als kompas


Voor de verdere ontwikkeling van ons weten over de zielewereld van mensen, hebben opstellingen dezelfde kwaliteit als een microscoop in de ontwikkeling van de natuurwetenschappen. En in die zin heb ik een droom ...

2010 is voor mij een jaar van diepgaande transformatie op zo goed als alle vlakken van mijn leven. Om mijn weg te vinden doorheen dit proces mediteer ik regelmatig. Dit helpt me vaak. En toch ... soms merk ik dat ik met mijn "mind" in de knoop zit. Soms denk ik bij mezelf : "Kon ik dat nu maar even opstellen."

Geen diepgaande opstelling die naar de kern van mezelf gaat - want dat is niet wat een mens altijd nodig heeft - maar een korte "scan" die me net dat inzicht geeft die ik nodig heb om een volgende stap te kunnen zetten. Je zou het kunnen vergelijken met een soort kompas voor het dagelijks leven.

Hoe mooi zou het zijn, mocht opstellen een vaardigheid worden die zo wijdverspreid is, dat je makkelijk even kan kijken naar de ene of andere situatie. Even opstellen zou dan net zoiets worden als even de koppen bij elkaar steken voor een snel overleg.

Wetende dat "zoeken" deel uit maakt van het leven en dat dat voor sommige mensen vaak heel heftig kan zijn ... droom ik ervan om dit vermogen - nl. opstellen - breed beschikbaar te maken zodanig dat iedereen met een goed kompas door het leven kan.

#Opstellingen

2 keer bekeken

pbailleur@livingsystemscoaching.be

Living Systems Coaching BVBA

Varestraat 1, Sint-Katelijne-Waver, Belgium

BE 0819.355.535

Privacy Policy

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
Logo progression designers.png