Energetic Healing


De mensen die mij goed kennen, weten dat ik – soms rusteloos – blijf zoeken naar wat ondersteunend werkt in de ontwikkeling en heel-wording van mensen. Natuurlijk omdat ik van mensen hou maar vooral omdat ik zie dat innerlijke heling meestal vooraf gaat aan duurzame verandering in de buitenwereld. Ons gedrag wordt immers bepaald door onze innerlijke wereld, ons bewustzijnsniveau. In het werken met managers en directieleden – als voorbeeld – merk ik telkens weer dat hun waarden en overtuigingen bepalend zijn voor de cultuur die heerst binnen organisaties. In die zin start het veranderen van levende systemen – groot (delen van de maatschappij, organisaties, …) en klein (teams, gezinnen, relaties, …) – in hun binnenwereld. Daarom verwijs ik vaak naar de woorden van Richard Barrett – een gerenommeerd spreker en consultant op het vlak van organisatie cultuur : “Organisaties veranderen niet, mensen veranderen”. 30 jaar later … Toen ik nog niet eens 10 jaar was, kocht ik een boek over wichelroede lopen. Je fronst vast je wenkbrauwen als vader of moeder als je zoon zo’n boek wil op die leeftijd. Toen het boek in de brievenbus viel, ging ik meteen aan de slag. Al vrij snel kon ik ondergrondse waterleidingen volgen op parkeerterreinen. Toen mijn ouders op een groot stuk bosgrond een waterput wilden plaatsen, huurden ze een wichelroedeloper in. Hij toonde mijn vader de beste plekken daarvoor en wat later werd de waterput geplaatst en met succes. Als kleine jongen ging ik dan ook op dat stuk bosgrond aan de slag en de grootste water aders vond ik ook. Na enige tijd stopte ik hier echter mee en via school sijpelde er stap voor stap heel veel theorie in mijn hoofd. Dit leidde uiteindelijk tot een academische opleiding en dat kleine, intuïtieve jongetje kwam amper nog aan de bak. Toen ik 24 werd, las ik “De Celestijnse belofte”, de bestseller van James Redfield. Ondanks mijn rationele, academische opleiding raakte dat boek me heel erg. En zo opende mijn wezen zich stapsgewijs voor een dimensie die zogezegd voorbij onze zintuigen ligt. Veel praatte ik daar niet over uit onzekerheid. En toch kwam dit stap voor stap meer op mijn pad. Toen ik enkele jaren later mijn Master opleiding Ericksoniaanse Hypnose volgde werd ik voor het eerst geconfronteerd met energetisch werk, mede omdat één van de begeleiders daar ook mee bezig was. Er volgden nog een reeks boeken, ik leerde Reiki en Quantum Touch kennen maar toch bleef mijn rationele hoofd spartelen, ook al voelde ik een groot verlangen om hier meer mee te doen. Toen ik voor het eerst geconfronteerd werd met opstellingen en wat later met het werk van Daan van Kampenhout – die sjamanisme en opstellingen op een bijzondere manier weet de combineren – ging één en ander in een stroomversnelling. Innerlijk begon ik me goed te voelen op dit pad. Slechts heel selectief praatte ik hier echter over met anderen. Via Voice Dialogue werd ik tot slot helemaal gegrepen door de energetische wereld waardoor ik hier nog veel meer wou over leren. In dezelfde periode – per toeval (?) – bleek onze gastvrouw van de finca die we huurden in Mallorca een opleiding te volgen bij Martin Brune – zelf ingenieur van opleiding. Meteen kocht ik zijn boek en kort daarna startte ik de bijzonder, intense opleiding … die uiteindelijk enkel in het Duits werd gegeven … gelukkig is de taal van de energie wereld universeel. Sjamanic Healing

De opleiding bestaat uit drie blokken. Tijdens het eerste blok – Basic Course – leerden we over het energieveld dat ons omgeeft, over de chakra’s en over de opbouw van ons wezen – en dat zag ik het eerst tijdens een opstellingen seminar met Daan van Kampenhout – nl. hoe ons energetische lichaam impact heeft op onze ziel, vervolgens op onze mind en tot slot op ons lichaam. Zolang ons energieveld niet is geheeld, blijven we bepaalde situaties aantrekken. We leerden vervolgens hoe een healing verloopt om daarna vooral aan de slag te gaan. Snel doorprikte Martin Brune tijdens deze opleiding de illusie dat eender wie een healer zou kunnen zijn. Neen, je kan enkel een setting creëren waarbij het zelf-helend vermogen van de cliënt waarmee je werkt terug geactiveerd wordt. Hij gebruikt daarbij schitterende metaforen. En net omdat je mensen terug brengt bij hun zelf-helend vermogen, is de ondertitel van het instituut “Nature’s Way”. Tijdens en na de opleiding begeleidde ik reeds heel wat mensen en dit hielp mijn rationele deel om zich wat te ontspannen bij dit alles. Tijdens het tweede blok – Seeing Course – leerden we energie “zien”. De eerste twee dagen worstelde ik vooral met mezelf : “zou ik dit wel kunnen ?” – “waar was ik aan begonnen ?” – “zou het me nu lukken om alles te begrijpen in het Duits ?” – … En toen klikte er iets in mij. Ik leerde plots dat je dit werk niet leert, maar dat dit werk naar jou toekomt. Vanaf de derde dag liepen de sessies heel vlot, alsof ik dit al veel vaker had gedaan, heel natuurlijk. Ondertussen is ook het derde blok - “Vision Course” - achter de rug. Ik merk ondertussen dat de drempel naar dit soort werk steeds kleiner wordt. Het mooie boek "De kracht van bewustzijn" van Stef Freriks en de reacties op zijn werk zijn daar voor mij een extra stimulans in. Healing sessies Na deze opleiding heb ik mezelf voorgenomen om – naast het verplichte oefenwerk met andere cursisten – dit werk deel te laten uitmaken van mijn aanbod. En ik wil het ook integreren in mijn andere werk. Ben je nieuwsgierig en sta je open voor dit soort werk ? Dan ben je welkom voor een healing. Neem in die zin even contact met me op en dan bespreken we hoe we dit samen kunnen oppakken. Ik kijk er naar uit.

#Sjamanisme

8 keer bekeken

pbailleur@livingsystemscoaching.be

Living Systems Coaching BVBA

Varestraat 1, Sint-Katelijne-Waver, Belgium

BE 0819.355.535

Privacy Policy

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
Logo progression designers.png