Teams als katalysator voor Sociale Innovatie


Als je organisaties benadert als een Levend Systeem of een organisme dan kan je - net zoals bij een lichaam - verschillende onderdelen onderscheiden. Het geheel, teams en de individuele medewerkers. Organisatie Ontwikkeling is altijd een wisselwerking tussen het geheel en het individu, de organisatie en de mens. Veel organisaties zijn momenteel - soms noodgedwongen - door ingrijpende verandering aan het gaan. Meer zelfs, organisaties worden tot transformatie gedwongen. Het is echter heel spannend om door een transformatieproces te gaan als directie en in die zin bieden teams een mooie tussenweg.

Als je erin slaagt om teams anders te laten werken, dan wordt het inzichtelijk hoe de organisatie rondom die teams verder moet worden vorm gegeven. En als teams goed 'draaien' dan prikkelt net dat de ontwikkeling van medewerkers. Meer zelfs, organisaties worden meer en meer geconfronteerd met individu-overstijgende complexiteit waardoor niet de kracht van het individu bepalend zal zijn maar de kwaliteit van teams en de kwaliteit van de verbinding tussen die teams. Relaties en verbondenheid zijn de sleutelbegrippen voor de toekomst.

Net van daaruit, schreef ik een artikel over teams waarin ik een "bril" aanreikte om naar teams te kijken. Het blijkt een handige bril te zijn om aan de slag te gaan met teams en in die zin volgt er in de loop van het voorjaar een soort vragenlijst om aan de slag te gaan met teams. Via onderstaande link lees je het volledige artikel:

Veel leesplezier en van zodra de test klaar is, laat ik het jullie weten ...

#Talent #Transformatie

10 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

pbailleur@livingsystemscoaching.be

Living Systems Coaching BVBA

Varestraat 1, Sint-Katelijne-Waver, Belgium

BE 0819.355.535

Privacy Policy

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
Logo progression designers.png