A World Book of Values


Een hele tijd geleden raakte Patrik Somers geïnspireerd door "The World Book of Happiness" van Leo Bormans om "A World Book of Values" te schrijven. Ook het werk van Richard Barrett (cfr. "Liberating the Coprorate Soul) was een van zijn grote inspiratiebronnen. Richard schreef trouwens het voorwoord van het boek. Patrik nodigde de voorbije maanden meer dan 250 organisatie adviseurs uit van over de hele wereld om mee te schrijven aan het boek. Ze werken allemaal met de Corporate Transformation Tools van Richard Barret en proberen op die manier het waarde gedreven werken op meerdere vlakken - persoonlijk, leiderschap, organisatie, maatschappij, ... - in de wereld te zetten. Kate Stephenson kruiste het pad van Patrik en ging vervolgens mee bouwen aan dit internationale schrijversproject. De oogst is er ondertussen. Een boek waar 370 waarden op een authentieke manier worden beschreven. Een ideale tool voor mensen die rond waarden willen werken maar ook een boek om dagelijks even ter hand te nemen ter inspiratie. Momenteel is de Engelstalige versie beschikbaar. De Nederlandstalige versie is in de maak ... Zelf schreef ik een bijdrage over de waarde "spijt". Immers, spijt gaat niet alleen over de andere, maar ook over onszelf. Spijt helpt om de emotionele last die we vaak mee blijven zeulen los te laten waardoor we ons terug kunnen openen voor het leven. Leiders die spijt kunnen uiten, slagen er in om iets dat over meerdere generaties is vast blijven zitten te deblokkeren. Daar getuigt dit filmpje van:

#Boekentips #Transformatie #Waarden

7 keer bekeken

pbailleur@livingsystemscoaching.be

Living Systems Coaching BVBA

Varestraat 1, Sint-Katelijne-Waver, Belgium

BE 0819.355.535

Privacy Policy

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
Logo progression designers.png