20 dingen die je wil lezen voor je je organisatie naar een levend systeem transformeert

Sociale Innovatie en Management Innovatie in België

Sociale Innovatie of Management Innovatie staat al een tijdje op de agenda. Waarom? De wereld is drastisch aan het veranderen, waardoor klassieke management organisaties beginnen te sputteren. We hebben nieuwe, meer beweeglijke organisatie modellen nodig om te kunnen omgaan met die veranderende en steeds complexer wordende wereld. Heel wat visionaire mensen tikken al een tijd op die nagel, maar de urgentie leek niet echt voelbaar. De laatste tijd lijken we echter in een nieuwe fase te zijn beland. Minder mensen moeten nog overtuigd worden. Meer en meer mensen zijn ondertussen op zoek naar antwoorden op de vraag hoe het dan anders kan. 

 

Ondertussen zijn er heel wat boeken op de markt met verhalen over organisaties die aan het pionieren zijn op dat vlak. Wij beschouwen die boeken als golven die de dam waar tegen ze beukten broos hebben gemaakt. Het boek “Reinventing Organizations” van Fréderic Laloux heeft de dam uiteindelijk doen breken. In één jaar tijd heeft zijn boek de wereld veroverd en vooral veel mensen hoop gegeven dat het echt anders kàn. De voorbeelden in zijn boek komen echter uit andere landen.

 

Zelf waren we dus al een tijdje op zoek naar voorbeelden in België. Geen start-ups, wel organisaties die al een bepaalde geschiedenis hadden opgebouwd. Toen ik hoorde dat de mensen van het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen gestart zijn aan zo'n transitie, was het tijd voor een interview. Dit e-boek is dan ook ontstaan na een lang gesprek met Katlyn Colman (Algemeen Directeur) en Danielle Van Landuyt (Directeur Personeel & Organisatie). 

 

Ondertussen is het boek meer dan 500 keer gedownload, werd er een salontafelboek met harde kaft van gemaakt en leer ik dat heel wat mensen het boek gebruiken als inspiratie en checklist om in de praktijk aan de slag te gaan. Veel leesplezier ...

Laat hieronder je gegevens na en download gratis het e-book!

pbailleur@livingsystemscoaching.be

Living Systems Coaching BVBA

BE 0819.355.535

Privacy Policy

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
Logo progression designers.png