top of page

Architect van je organisatie

BookCoverARCHITECT.jpg

Consistent bouwen aan je organisatie

Met mensen centraal

Vanuit een blik op het grotere geheel

 

In tijden van schaarser wordende middelen, stijgende loonkost, toenemende werkdruk en groeiende complexiteit hebben we er alle belang bij om organisaties zo goed mogelijk te ontwerpen.

 

Veel organisaties zijn immers op zoek naar andere manieren om het werk in te richten of opnieuw ziel te geven. Dit boek reikt handvatten aan om klein te beginnen en zo stap voor stap grip te krijgen op het grotere geheel van de organisatie. Het verschil zit niet in een mysterieus ingrediënt maar in het gestaag bouwen aan je organisatie, volgens een aantal principes.

 

'Architect van je organisatie' leert je kijken naar organisaties als Levende Systemen. Mensen staan immers centraal, geen producten of machines. Bovendien leert het boek je hoe je, als architect van je organisatie, een 'huis' kunt bouwen voor zo'n Levend Systeem. Een huis dat afgestemd is op wat mensen nodig hebben om het beste van zichzelf te kunnen geven.

 

Onderbouwd met tal van voorbeelden en best practices vanuit mijn jarenlange ervaring.

Bekijk ook het filmpje gemaakt n.a.v. de lancering.

Reviews

Patricia van Bottelbergh

Auxilium Consulting

"Philippe Bailleur laat ons mee genieten van meer dan 15 jaar brede ervaring. Het boek 'Architect van je Organisatie' is een road map naar meer succes in veranderingstrajecten. Zowel in privébedrijven als in de publieke/zorgsector is dit boek zonder meer een interessant naslagwerk tot het beroep van organisatiecoach."

Gert Verlinden

HAPPY@WORK

"Het boek is een aanrader voor organisatieontwerpers zoals directieleden en HR beleidsmakers. Zij initiëren of begeleiden voortdurend veranderingen. Bij voorkeur hebben ze ervaring met coaching om de verschillende lagen ervan goed te onderscheiden. En bovenal: ze willen het beste in mensen naar boven brengen."

Janita Seinstra

"Eindelijk een boek waarin diverse theorieën samengevoegd worden en er niet één alle aandacht krijgt. Het is een praktisch boek met name voor trainers en facilitators die werken aan het verbeteren van organisaties en structuren. Het filmpje wat bij dit boek hoort, is een aanrader om vooraf te bekijken. Veel leesplezier!"

Carla Van den Eeckhout

"Fantastisch boek!
 

Of je nu een werknemer, leidinggevende, manager of coach bent, een aanrader om te lezen! Wat is jouw bijdrage en wat kan jouw bijdrage zijn in een organisatie? Ik volg nu zelfs de opleiding van Philippe."

Kirsten Coeck

"Architect van je organisatie is een absolute aanrader voor éénieder die ECHT begaan is met organisaties. Pijnpunten en uitdagingen waar organisaties vandaag de dag voor staan, worden onder woorden gebracht en handige tools worden aangereikt om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Dit boek geeft een verfrissende en inspirerende kijk op organisaties en is rijk onderbouwd met praktisch voorbeelden uit verscheidende organisaties.

Philippe leert je met hart en ziel kijken en luisteren naar organisaties, hoe ze te ontwerpen en hoe er aan te bouwen.

 

Ik ben zeer dankbaar dat dit boek mijn pad heeft gekruist en maak er dagelijks gebruik van in mijn werk met bedrijven."

bottom of page