[email protected]

Living Systems Coaching BVBA

BE 0819.355.535

Privacy Policy

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon
Logo progression designers.png

Trauma in organisaties ​

Boek van het Jaar

(OOA-award)

  • Hoe herken je een getraumatiseerde organisatie?

  • Hoe blus je een brandende onderneming?

  • Hoe voorkom je dat systeemtrauma zich ontwikkelt?

 

Als leidinggevende, medewerker of organisatiecoach kom je soms in organisaties terecht waarvan je intuïtief voelt dat er iets niet klopt. Je merkt dat beproefde methodes om de organisatie nieuw leven in te blazen weinig effect hebben. In dat geval is er mogelijk sprake van systeemtrauma.

 

Een ‘trauma’ linken we in de eerste plaats aan een persoon die een ingrijpende gebeurtenis meemaakte. Maar het kan zich ook manifesteren in het relationele weefsel van groepen. Dit gebeurt bijvoorbeeld door een sanering met pijnlijke ontslagen. Het effect van die reorganisatie kan zo vernietigend zijn dat het de organisatie als een sluipend gif immobiliseert.

 

Trauma in organisaties biedt je een brede kijk op het vooralsnog onontgonnen ter-rein van systeemtrauma. Het boek reikt een reeks handvatten en inzichten aan om dergelijke trauma’s effectief op het spoor te komen en ze te genezen, waardoor je organisatie kan heropleven.

 

Philippe Bailleur, auteur van Architect van je organisatie, werkt al 20 jaar als systemisch organisatiecoach in heel uiteenlopende organisaties. Parallel verdiept hij zich al meerdere jaren in ontwikkelingen op vlak van individu, maatschappij en organisatie. Van daaruit ontrafelde hij een aantal terugkerende patronen op het vlak van trauma. 

Het boek werd door de beroepsvereniging van organisatiekundigen en -adviseurs tot 'Boek van het Jaar' uitgeroepen. 

Je kan het boek kopen via de boekhandel of online bestellen via de meest gekende online boekenwinkels. Ondertussen kan je het ook als e-boek kopen via iBooks, bol.com, amazon.com, ... . Hieronder alvast enkele links naar online boekenwinkels.

Je kan een filmpje bekijken van de lancering via deze link.